dissabte, de juny 02, 2007

DEBAT CANALSET TV

El passat diumenge dia 20 de Maig, al vespre Canal Set TV organitzà un debat, que es va donar en directe, entre totes les forces polítiques que es presenten a les eleccions municipals. N’eren presents tots els aspirants a l’Alcaldia i a mes, com a convidats, representants d’algunes de les entitats mes representatives del nostre poble.
Des d’aquí, felicito als components de Canal Set TV per l’èxit que van aconseguir amb la retransmissió, així com l’elevada audiència que van aconseguir, contrastada per la informació que ens arriba dels veïns i veïnes del nostre poble.
Els fets ens donen la raó una vegada mes, es indiscutible i indispensable mantenir amb tota la seva capacitat, Canal Set TV, per la bona tasca informativa que desenvolupa en tot el territori.
Una vegada mes, es constata la bona sintonia que existeix entre els grups polítics del nostre municipi, encara que de tant en tant, el debat s’enterbolia per la pressió que volia interposar el Sr. Brustenga aspirant a l’alcaldia per CIU.
No va arribar la sang al riu i tots els aspirants van prendre posició davant les preguntes que feia la presentadora i els convidats, concretant les seves propostes en vers de les necessitats actuals del municipi.
El debat va demostrar clarament que existeixen dos bàndols, un , el dels que presenten un programa ordenat i creïble, i l’altre tot demagògia, sense cap programa per el desenvolupament del futur de Santa Eulàlia. Es a dir, amb una gran habilitat per aprofitar les propostes dels altres grups polítics.
Puc entendre que ICV, no disposi d’un programa ben estructurat, tota vegada que es el primer cop que es presenta a les eleccions municipals, han acabat d’aterrar en l’àmbit polític i segurament no coneixen amb profunditat l’estat actual de les necessitats i de les tasques que estan planificades per dur a terme els propers mesos. Entenc també, que els components d’aquesta formació política, necessariament tenen de passar la clàssica malaltia del aprenentatge, indispensable per les relacions i coneixements de la política local.
El que no entenc, es la posició del Partit Popular. Ja se prou que en el municipi tenen la seva parròquia que els vota incondicionalment, però desprès dels anys que venen desenvolupant tasques dins de l’Ajuntament, no es comprensible que es presentin a les eleccions sense un programa sòlid. Tothom va veure que les respostes eren pràcticament improvisades, o en tot cas, aprofitant les demandes dels convidats per respondre si, sense arguments de cap mena. On si es va manifestar, es en la construcció d’habitatges, donant la impressió, que només es pot fer habitatge mitjança els promotors privats. No senyors del P.P., també es pot fer habitatge de protecció, tant de lloguer com de venda, amb programes cooperatius, amb subvencions de les institucions, sense ànim de cap lucre. Estic segur que també pensen que no pot ser, que uns poc s’enriqueixin a costa dels demés, amb beneficis desorbitats.
Nosaltres farem habitatge. Oferirem vivendes per a gent jove i gent gran, de protecció oficial i de lloguer a preus assequibles per les classes mes desafavorides, per a les rendes mes baixes. L’habitatge digne es un dret i a d’ésser l’objectiu mes important pels polítics.
Es el nostre compromís davant dels ciutadans i de les ciutadanes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Benvolgut amic Quim Blanch.

Permet-me unes matisacions sobre el teu escrit, ja que crec que estàs lleugerament confós o potser és que els focus que hi havia a l’escenari el dia del debat t’enlluernaven i confonies el candidat que hi havia al meu costat amb mi, ja que efectivament hi havia un candidat a la meva dreta, (curiós eh, a la meva dreta) que feia exposicions que no tenien gaire claredat ni concisió.

Jo no se quanta gent ha felicitat al candidat de la teva llista per les seves actuacions en la tele, (dic felicitacions, no critiques) però t’haig de dir que jo he rebut unes quantes trucades al meu domicili particular de gent del poble, (tots ells simpatitzants d’altres grups politics) per felicitar-me per la concisió i claredat amb la que exposava el nostre programa, tot i que això no ha quedat plasmat en les urnes, i precisament això mostra que efectivament tal como tu dius, cada partit te una parròquia fixa e incondicional que vota pels seus sense tenir en compte si ho fan be o malament, i fixa’t com és la vostra parròquia, que precisament a vosaltres que recolzàveu l’enderrocament d’unes 120 vivendes en el poble, us heu vist compensats pel veïns donant-vos un regidor mes. Per tant, quan parlis de parròquia, mira’t una miqueta el llombrigo.

Pel que respecta a la improvisació que dius que feia en les respostes, permet-me que et faci saber que la improvisació és una de les millors virtuts que pot tenir un polític, però no és el cas, jo no he necessitat cap improvisació ja que el nostre programa incloent-hi les vivendes, és quasi bé el mateix que vinc defensant des de l’any 1991 quan vaig presentar la primera candidatura. Una altra cosa és que tu encara no hagis tingut temps suficient per entendre-ho.

Independentment d’això, t’agraeixo que parlis de mi en el teu escrit ja que és una mostra de que ens tens en consideració, però realment crec que en lloc de criticar el que fan els altres seria molt mes profitós que, donat el cas que de vosaltres depèn la governabilitat del poble, intentessis arreglar els problemes interns que teniu a casa vostra els socialistes, ja que això de que uns vulguin donar suport a CIU perquè és la llista més votada i els altres vulguin donar suport a ERC perquè va ser la llista més votada les eleccions passades, és una preocupació que transmeteu al poble que es tradueix en el que està entenen tothom, i és que les baralles que teniu es deuen a un conflicte d’interessos entre vosaltres mateixos.

Sigui com sigui amic Quimet, rep una cordial salutació

F. Montes
Regidor PP